Activiteiten

Volgt nog meer

Rondwandeling grote vijver.

Centraal in het parkdeel van Sterreschans ligt een 6000m2 grote vijver. Er om heen lopen is een belevenis. Door een uitgekiend samenwerkend ontwerp van beplanting, paden en watergangen, ontstaan telkens wisselende doorzichten.
De wandeling combineren met langs ‘de beek’ (meer in het zuiden) lopen maakt de trip nog completer. Het is leuk dan een gedenkbeeldige 8 te lopen. De beek is vermoedelijk de oudste landschappelijke aanleg in Nederland en dateert al uit 1200. Hij werd gevoed door een bron en vermoedelijk gebruikt als wasplaats.

Meer informatie volgt.

Houtverkoop

Bij onderhoud komt hout vrij. Behalve de eikenstammen, worden grote stammen meestal aan de aannemer verkocht. Eikenhout is na ter plekke zagen en drogen, goed als constructiehout te gebruiken. Daartoe is reeds een houtdroogluifel gebouwd.
Het kleinere armhout wordt of versnipperd en als bodemlevenstimulator hergebruikt, of tot kachelhout verwerkt. Wij hebben geen kant en klaar kachelhout, wellicht komt dat nog eens als andere zaken minder tijd vragen (status jan23).

Het zonder toestemming van Hofstede Sterreschans BV meenemen van hout is diefstal.

Door essentaksterfte ziekte gesneefde en dus gerooide rotte essen.

Walnoten rapen

Velen weten inmiddels in het najaar de walnoten boomgaard te vinden. Vooralsnog zijn ze voor de buurt beschikbaar om te rapen.
Paar spelregels:
je komt te voet, walnoten alleen voor privé gebruik en wij zijn niet aansprakelijk. De vijgen zijn niet beschikbaar, de eigenaar is er dol op….

Walnotengaard

Ideeën over leuke activiteiten zijn van harte welkom.

Meer reuring, geen kermis !


.

.


.

.


.

.


.

.

.